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Sambhar Masala (सांभर मसाला)

Masala-type Roasted

Authentic South Indian taste 

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English

Ingredients

Corainder Seeds

Gram dal
Methi seeds
Urad dal
Curry leaves
Kashmiri mirchi
Bedki mirchi
Asafoetida
Turmeric
Salt 

Recipe

Boil vegetables in 500 to 600 ml  water 
Drum stick and pumpkin  try to include with your choice of vegetables
Add little turmeric . asafoetida.and salt in that water. 
Cook 1 cup pigeon pea (Tuvar Dal) in pressure cooker 
Once cold add 3 Spoons ( quantity for sambhar of 4 people) of Sambhar masala   powder of The Masala Co.
And blend it well in mixer and add to boiled vegetables pan.
Let it boil together.
Add salt according to taste.

Tadka

Oil+ sarso seeds (not too much) + asafoetida + curry leaves

Hindi

सामग्री

धनिया के बीज

चने की दाल

मेथी के बीज

उड़द दाल

करी पत्ते

कश्मीरी मिर्ची

बेड़की मिर्ची

हींग

हल्दी

नमक 

व्यंजन विधि

सब्जियों को 500 से 600 मिली पानी में उबालें

ड्रम स्टिक और कद्दू को अपनी पसंद की सब्जियों के साथ शामिल करने की कोशिश करें

थोड़ी हल्दी डालें। हींग और उस पानी में नमक।

1 कप तुवर दाल को प्रेशर कुकर में पका लीजिये

ठंडा होने पर द मसाला कंपनी का सांभर मसाला पाउडर 3 चम्मच (4 लोगों के सांभर के लिए मात्रा) डालें।

और इसे मिक्सर में अच्छी तरह से ब्लेंड कर लें और उबली हुई सब्जियों के पैन में डालें।

इसे एक साथ उबलने दें।

स्वादानुसार नमक डालें।

तड़का

तेल + सरसो के बीज (ज्यादा नहीं) + हींग + करी पत्ता गर्व से बनाया गया

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