Sambhar Masala (सांभर मसाला)
Masala-type Roasted
Authentic South Indian taste

English
Ingredients
Corainder Seeds
Gram dal
Methi seeds
Urad dal
Curry leaves
Kashmiri mirchi
Bedki mirchi
Asafoetida
Turmeric
Salt
Recipe
Boil vegetables in 500 to 600 ml water
Drum stick and pumpkin try to include with your choice of vegetables
Add little turmeric . asafoetida.and salt in that water.
Cook 1 cup pigeon pea (Tuvar Dal) in pressure cooker
Once cold add 3 Spoons ( quantity for sambhar of 4 people) of Sambhar masala powder of The Masala Co.
And blend it well in mixer and add to boiled vegetables pan.
Let it boil together.
Add salt according to taste.
Tadka
Oil+ sarso seeds (not too much) + asafoetida + curry leaves
Hindi
सामग्री
धनिया के बीज
चने की दाल
मेथी के बीज
उड़द दाल
करी पत्ते
कश्मीरी मिर्ची
बेड़की मिर्ची
हींग
हल्दी
नमक
व्यंजन विधि
सब्जियों को 500 से 600 मिली पानी में उबालें
ड्रम स्टिक और कद्दू को अपनी पसंद की सब्जियों के साथ शामिल करने की कोशिश करें
थोड़ी हल्दी डालें। हींग और उस पानी में नमक।
1 कप तुवर दाल को प्रेशर कुकर में पका लीजिये
ठंडा होने पर द मसाला कंपनी का सांभर मसाला पाउडर 3 चम्मच (4 लोगों के सांभर के लिए मात्रा) डालें।
और इसे मिक्सर में अच्छी तरह से ब्लेंड कर लें और उबली हुई सब्जियों के पैन में डालें।
इसे एक साथ उबलने दें।
स्वादानुसार नमक डालें।
तड़का
तेल + सरसो के बीज (ज्यादा नहीं) + हींग + करी पत्ता गर्व से बनाया गया




